DemenSzia

Mit nyújt a DemenSzia videósorozat

A DemenSzia videósorozat a MODUS ALAPÍTVÁNY támogató programja, amelyet demens betegeket gondozó családtagok, „laikus segítők” részére fejlesztettünk ki!  Célunk az, hogy rendszeresen megjelenő videós tartalmak segítségével alapvető információkat, praktikus tanácsokat osszunk meg a gondozást végzőkkel, segítve az otthoni „ápolók” munkáját. A tartalmakat szociális és egészségügyi szakemberek fejlesztették!
Úgy gondoljuk, hogy rövid videóink segítségével az emberek felkészültebben, magabiztosabban tudnak megbirkózni a gondozási kihívásokkal. Azt tapasztaltuk, hogy minél több ismeretre tesznek szert a gondozók, annál sikeresebbek a gondozásban és annál kevesebb mentális megterhelés mellett tudják végezni a hozzátartozó ápolását.

Az "őrangyalokról"

A betegséggel mind az érintett, mind a család számára megterhelő folyamat veszi kezdetét! Egy idő után a beteg már nem tudja kifejezni érzéseit, gondolatai, megnevezni fájdalmát vagy szükségleteit! A hozzátartozók szeretetüktől vezérelt gondozásukkal, „ösztönösen” próbálják kompenzálni a családtag elveszett készségeit és képességeit. Mindez sajnos nem elegendő a demenciával élők megfelelő gondozásához és a hozzátartozók testi, pszichés és mentális kimerüléséhez vezethet!

Ahhoz, hogy a hozzátartozók megfelelően tudják gondozni a demenciával élőt, jól kell ismerniük a betegség természetét és jól kell ismerniük magát a családtagot! Így csökkenthető a rájuk nehezedő testi és lelki teher mértéke! A család segítsége nélkül idővel az otthonában élő beteg életképtelenné válna, vagyis a hozzátartozó gondoskodása létfontosságú! Ezért is nevezzük mi a gondozást végzőket ŐRANYAGYALOKnak! A DemenSzia az “őrangyalok” munkáját támogatja, célunk az Ő helyeztük javítása!

Lépj velünk kapcsolatba

E-mail címünk

szia@demenszia.hu

Közösség
Scroll to top